Home » Vermogensbeheer

Vermogensbeheer

  N.V. De Vereenigde Effecten Compagnie (hierna ook “VEC”) heeft sinds 2001 een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (“AFM”) voor het verlenen van vermogensbeheerdiensten aan particuliere relaties en ondernemingen. Daarnaast is VEC ook commissionair in effecten.

  Onze missie en drive is als volgt te omschrijven:

  • Uw persoonlijke situatie en wensen staan centraal. Uitgangspunt voor ons is het leveren van maatwerk;
  • Wij streven voor u naar het creëren van financiële rust en zekerheid, zowel nu als in de toekomst;
  • Het doel van de beleggingsportefeuille is niet noodzakelijkerwijs het verslaan van een index, maar om over de tijd een aantrekkelijk rendement (koersresultaten en directe inkomsten in de vorm van dividend en rente) te realiseren tegen relatief beperkte risico’s;
  • Transparantie in uitvoering, kosten en informatievoorziening zijn de basis voor onze dienstverlening aan u.

  VEC vaart een constante koers met een beleid dat navigeert op een betrouwbaar kompas. Het uitzetten van de koers vindt plaats in overleg met u; het vertrekpunt hiervoor is het gesprek met u waarbij wij een zo goed mogelijk inzicht hebben verkregen in uw situatie, uw doelstellingen, maar ook hoe u tegen bijvoorbeeld risico aankijkt. Hiervoor gebruiken wij onder andere ons inventarisatieformulier.

  Uw beleggingsportefeuille wordt ingevuld met voornamelijk aandelen, en obligaties en alternatieve beleggingen / fondsen die gebaseerd zijn op aandelen en obligaties. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in de selectie van obligaties van grote beursgenoteerde ondernemingen en overheden. De basis van ons beleggingsbeleid in aandelen is een combinatie van “waardevast investeren” ofwel “value investing” en beleggen in groei aandelen. Hiervoor maken wij gebruik van zowel externe als interne specialisten en analisten.