Voor meer informatie staan we u graag te woord:
+ 31 (0) 299 - 315 778
Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur

thom-161-unsplash

Markt update 23-09-2015

Zoals vorige week in ons artikel al besproken heeft de Amerikaanse FED haar rente onveranderd gelaten. Dit was dus geen echte verrassing.

Veel belangrijker in dit verhaal is de reden waarom de FED niet tot een verhoging is overgegaan.

Naar de redenen van dit besluit blijft het enigszins gissen. Een van de redenen kan zijn het achterblijven van de zogenaamde opkomende markten die ook voor de Verenigde Staten een belangrijke handelspartner zijn. Met name de ontwikkelingen in China de afgelopen weken zorgt nog steeds voor de nodige onrust. Afhankelijk van de financiële data in de komende weken is de verwachting dat de FED pas in december zal overgaan tot een eerste bescheiden verhoging. Maar zekerheid hierover bestaat nog geenszins. De kans wordt steeds groter dat ook in december niet wordt besloten tot een verhoging.

In eerste instantie reageerde de rente markten nauwelijks op het besluit van de FED, maar begin deze week kwam er toch veel nervositeit terug in de obligatiemarkten. Wellicht onder andere ook ingegeven door het nieuws omtrent Volkswagen. De markten in vastrentende papier drogen redelijk op: het is en blijft moeilijk om kwalitatief goed papier te kopen.

Toch zijn wij er als VEC wederom in geslaagd om enkele succesvolle trades te onderkennen en uit te voeren. Als concreet voorbeeld kunnen wij vermelden dat onze positie in de Nederlandse Waterschaps Bank die in mei 2015 was aangekocht tegen gemiddeld 99,2%, weer hebben verkocht tegen een koers van circa 101%. Naast de coupon een mooie koerswinst in een periode van 4 maanden. Voor een deel van deze opbrengst hebben wij een positie teruggekocht in de laatste nieuwe obligatie van Heineken, die wij rond de 100% hebben kunnen verkrijgen.

Wij blijven hiermee op “koers” om toch in de markten van hele lage renteniveaus een goed rendement te blijven behalen.

Voor nadere informatie kan u contact met ons opnemen via de informatie button op deze site met achterlating van uw naam, adres en telefoonnummer.