Voor meer informatie staan we u graag te woord:
+ 31 (0) 299 - 315 778
Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur

thom-161-unsplash

Beleggen en risico

Met geld kunt u in principe twee dingen doen. Investeren of consumeren. Als u het niet consumeert, dan bouwt u vermogen op. Als u vermogen hebt, loopt u het risico dit kwijt te raken. Dat risico heeft u ongeacht hoe u met het vermogen omgaat. Of u het nu op de bank zet, in een kluis stopt, of op een andere manier doet: risico is een gegeven. Bij de ene keuze is het groter dan de andere, maar er is geen enkele manier om risico volledig uit te sluiten. Deze les leert de historie ons.

Aan beleggen zijn dus ook risico’s verbonden. Vraag u daarom eerst af of beleggen wel iets voor u is. Welke risico’s wilt u lopen? Wat zijn uw rendementseisen of –verwachtingen. Wat zijn uw wensen, uw doelstellingen? En wat zijn de consequenties als de doelstellingen niet gehaald worden? Daarvoor zijn gesprekken nodig waarin wij vooral goed naar u luisteren en u informatie en feedback geven.

Het verdere verloop

Op basis van de gesprekken die met u zijn gevoerd hebben u en wij een duidelijk beeld van de voor u ideale vermogensverdeling, waarin de risico’s en rendementsverwachtingen met elkaar in evenwicht zijn. Om er zeker van te zijn dat we u goed begrepen hebben, krijgt u van ons een schriftelijk voorstel, waarin alles duidelijk wordt weergegeven. Daarin staan ook overige andere belangrijke zaken vermeld, zoals kosten, uitleg over beleggingen etc.

Indien we tot volledige overeenstemming komen en u akkoord bent kunnen daarna een rekening en effectendepot worden geopend bij een van onze depotbanken ABNAMRO en Kasbank en kan onze relatie beginnen. Het hebben van een relatie is belangrijk; beleggen vraagt tijd. Minimaal 5 jaar is er voor nodig om een gekozen beleggingsstrategie zinvol en zorgvuldig te kunnen ontwikkelen en om elkaar in die tijd nog beter te leren kennen.

Daarom vaste aanspreekpunten en korte communicatielijnen. Geen luxe, maar noodzaak.